Justiție

Plângerea în care fosta judecătoare Tatiana Răducanu cere ca şefa Procuraturii Anticorupţie să fie sancționată disciplinar încă nu a fost examinată

Plângerea în care fosta judecătoare Tatiana Răducanu cere ca şefa Procuraturii Anticorupţie să fie sancționată disciplinar încă nu a fost examinată

Plângerea în care fosta judecătoare Tatiana Răducanu cere ca Veronica Dragalin, şefa Procuraturii Anticorupţie, să fie sancționată disciplinar, încă nu a fost examinată. Reprezentanţii CSP susţin că sesizarea va fi analizată abia după ce va fi întrunit numărul necesar de inspectori ai procurorilor, adică patru. În prezent, sunt doar doi.

DUMITRU OBADĂ, preşedintele CSP: De regulă, sunt 30 de zile de la momentul sesizării. În situaţia în care nu este funcţională aceatsă perioadă se suspendă. Din dată ce vom avea cel de-al patrulea inspector, noi demarăm toate investigaţiile şi rpocedurile. Nu doar sesizarea despre care aţi vorbit. Hotărârile inspecţiei şi a colegiului se contestă la Consiliul. Nu mă pot expune pe fondul pretenţiilor sau a legaţiilor care au fost invocate. Este rezonabil şi procesual corect ca inspecţia procurorilor să examineze sesizarea doamnei Răducanu.

Tatiana Răducanu a depus o plângere şi la Procuratura Generală, care, le fel, e în proces de examinare. Fosta judecătoare, care a demisionat din Comisiile Pre-Vetting și Vetting, susţine că i-au fost încălcate drepturile după ce Dragalin a dat publicităţii o scrisoare. Răducanu era acuzată de legături cu afaceristul Veaceslav Platon, oligarhul Ilan Şor şi cu avocatul acestuia, Aureliu Colenco, iar pe numele magistratei ar fi demarat un dosar penal.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter