Social

„NOVA LINES”, 10 ani de succes

„NOVA LINES”, 10 ANI DE SUCCES

Compania "Nova Lines", specializată în transportul de mărfuri pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, celebrează 10 ani de activitate. Fondată de un cetăţean al Republicii Moldova, firma are în prezent un call centru la Chişinău, cu peste 150 de angajaţi care asigură procedurile de logistică.

ZFR

„Sunt foarte mândru că tot mai mulţi, cei plecaţi, revin şi investesc în ţară, crează locuri de muncă şi datorită acestui fapt, cei de acasă au oportunitate 00.35 MUSCA 00.38 Să aibă un salariu decent la ei acasă. Asta e foarte impoertant, am simţit-o şi eu pe pielea mea.”

Pe 19 iunie, echipa "Nova Lines" a trecut în revistă reușitele obținute, dificultățile depășite, dar și lecțiile învățate.

JIM BEDNARKIEWICZ, vicepreședinte executiv, NOVA LINES INC: „O mare parte din succesul nostru s-a datorat faptului că am început să creștem o echipă de lideri și personal de suport care au jucat un rol cheie în creșterea noastră. Fără cunoștințele și experiențele colective ale tuturor, nu am fi astăzi aici."

La eveniment a participat şi vicepreşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Doina Gherman.

DOINA GHERMAN, vicepreşedinte, Parlamentul Republicii Moldova: „Companii de succes, precum Nova Lines contribuie semnificativ la imaginea și reputația țării noastre. În procesul de integrare europeană a Republicii Moldova avem nevoie de mai multe asemenea exemple frumoase, de peste tot, din toate industriile."

ZFR

Conducerea companiei "Nova Lines" a îndemnat şi alţi agenţi economici basarabeni, cu afaceri în străinătate, să investească în Republica Moldova, pentru a contribui la crearea unui viitor european acasă.

MIHAI SAVA, fondator NOVA LINES INC, preşedinte AMALT: „Vom fi ambasadorii economici ai Republicii Moldova, îndemnând alte business-uri sau companii să investească în țara noastră, care a ales drumul stabilității și normalității, drumul integrării europene. La care vrem și noi să contribuim, direct prin munca pe care o facem.”

Omul de afaceri Mihai Sava a fost printre primii studenţi din Republica Moldova, beneficiari ai "Work and Travel", care şi-a trăit visul american. La revenirea acasă, a decis să pună baza companiei "Nova Lines". Acum, întreprinderea gestionează, în Statele Unite ale Americii, o flotă de 360 de camioane.

P

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter