Actualitate

Ministerul de Externe a publicat lista de adrese a secțiilor de votare din diaspora

post-img
secții de votare

Ministerul Afacerilor Externe a publicat lista de adrese ale secțiilor de votare pentru referendumul republican constituțional și alegerile prezidențiale din 20 octombrie 2024.


ZFR

 Ce ține de Rusia, în listă figurează două secții de votare, în loc de cinci promise anterior, și ambele sunt la Moscova, transmite IPN.

„Ministerul Afacerilor Externe a luat în calcul recomandările instituției competente, care a formulat, ca urmare a unei analize complexe de risc, o serie de cerințe obligatorii de securitate. Acestea nu pot fi întrunite în cadrul desfășurării alegerilor pe teritoriul rus, cu excepția sediului Ambasadeiˮ, a precizat purtătorul de cuvânt al MAE, Liliana Barbăroșie.

Pentru referendumul republican constituțional și alegerile prezidențiale din 20 octombrie sunt constituite în total de 2221 secții de votare. Dintre acestea,1957 de secții de votare în circumscripțiile electorale din țară, 30 de secții de votare pentru alegătorii din localitățile din stânga Nistrului și 234 secții de votare pentru cetățenii cu drept de vot din străinătate.

author-img_1

Lidia Gorka

Reporter