Actualitate

România va găzdui Centrul Cyber al UE

post-img
ECCC

România va găzdui Centrul European de competențe în domeniul industrial, tehnologic și de cercetare în materie de securitate cibernetică (ECCC). Semnarea Acordului prin care acest lucru va fi posibil a fost semnat astăzi, la sediul Guvernului României, de către Șeful Cancelariei Prim-Ministrului, Alexandru-Mihai Ghigiu, iar din partea Centrului European de competențe în domeniul industrial, tehnologic și de cercetare în materie de securitate cibernetică - Luca Tagliaretti, director executiv al Centrului.

ZFR

Șeful Cancelariei Prim-Ministrului a subliniat importanța stabilirii sediului Centrului European de competențe în domeniul securității cibernetice la București, prima structură a UE pe care România o găzduiește în calitate de stat membru.

„Găzduirea sediului Centrului european de competențe la București este o realizare majoră pentru România. Este pentru prima dată când țara noastră găzduiește o agenție europeană, fapt care reconfirmă rolul tot mai important al României în consolidarea securității cibernetice europene, mai ales în actualul context internațional marcat de numeroase provocări în materie de securitate”, a afirmat șeful Cancelariei Prim-ministrului, Alexandru-Mihai Ghigiu.

La eveniment au participat reprezentanți ai Secretariatului General al Guvernului, Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, Centrului Național Cyberint și Directoratului Național pentru Securitate Cibernetică.

author-img_1

Lidia Gorka

Reporter