Sport

Comitetul Olimpic și Sportiv de la Chișinău este în așteptarea deciziei oficiale în cazul Alisei Glinka

Comitetul Olimpic și Sportiv de la Chișinău este în așteptarea deciziei oficiale în cazul Alisei Glinka

15 sportivi din Republica Moldova sunt calificați, în prezent, la Jocurile Olimpice de la Paris. Unul însă riscă să nu ajungă la Olimpiadă. Alisa Glinka a picat testul antidoping, iar Comitetul Olimpic și Sportiv de la Chișinău este în așteptarea deciziei oficiale.

ZFR

NICOLAE JURAVSCHI, președinte, Comitetul Olimpic și Sportiv din Republica Moldova: "Cred că ea a greșit când a omis să pună medicamentul în lista preparatelor care au fost utilizate. Acum, ei au angajați avocați. Înțeleg că ei vor merge în judecată. Este regretabil, dar trebuie să așteptăm o decizie oficială."

Până la sfârșitul acestei luni va fi clar dacă Alisa Glinka, care urma să reprezinte Republica Moldova în proba de echitație, va concura sau nu la Jocurile Olimpice. Ea a fost testată pozitiv la o substanță interzisă în timpul participării la Cupa Mondială, mai exact pe 22 mai. În cazul în care Glinka nu va merge la Olimpiadă, locul ei ar putea fi ocupat de Tatiana Antonenco, doar că aceasta trebuie să obțină un anumit punctaj pentru a-și asigura prezența la Paris. În zilele următoare vor fi anunțați sportivii care vor evolua la marele eveniment sportiv.

NICOLAE JURAVSCHI, președinte, Comitetul Olimpic și Sportiv din Republica Moldova: "Încă nu avem confirmare de la atletism, dar vedem că circa 4-5 sportivi este real să îi avem calificați. Așteptăm componența de la înot, un băiat și o fată. "

La această listă se adaugă și trei judocani, prezența cărora va fi confirmată oficial la începutul lunii iulie. Conform așteptărilor celor de la Comitetul Olimpic de la Chișinău, Republica Moldova ar urma să fie reprezentată la Olimpiada de la Paris de aproximativ 25 de sportivi. Întreaga echipă va merge pe 16 iulie la Președinție, unde va primi drapelul de la Maia Sandu, care va fi purtat la ceremonia de deschidere a marelui eveniment sportiv.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter