Justiție

Ion Munteanu a depus jurământul pentru funcția de procuror general

post-img
Ion Munteanu a depus jurământul pentru funcția de procuror general

Ceremonia solemnă de numire în funcție a procurorului general a avut loc astăzi, la sediul Procuraturii Generale cu prezența șefului statului, Maia Sandu.

Ion Munteanu a depus jurământul pentru funcția de procuror general al R. Moldova. 

„Aveți o misiune complicată. Astăzi, din păcate, în justiție se face mai puțin decât se vorbește. A venit timpul să se facă mai multe, mai repede, mai ferm și mai corect. Așteptarea mea și a cetățenilor este să se facă dreptate. Cei care au încălcat legea trebuie să fie sancționați. În justiție si procuratură trebuie să avem oameni onești și profesioniști. Vă urez succes”, a declarat președinta Maia Sandu.

Totodată, noul procuror general a făcut apel la procurorii din R. Moldova: „Să livrăm la maxim, să asigurăm continuarea investigațiilor pe care le avem și să conștientizăm pericolul cu care se confruntă la moment Republica Moldova”, a declarat Ion Munteanu.

Potrivit procurorului general, vor fi prioritizate mai multe cauze penale: „Urmează să prioritizăm anumite cauze penale, începând cu dosarul „Frauda bancară” și cauzele ce țin de criminalitatea organizată care au și tendință de atentare la securitatea statului.”

Pentru funcţia de Procuror General au luptat şi șeful adjunct de la Procuratura Anticorupție, Octavian Iachimovschi, care a obținut 8,80 puncte, dar şi procurorul anticorupție Alexandru Cernei, care a primit 7,92 puncte.

Procurorul general este numit în funcție pentru un singur mandat de 7 ani.

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter