Sport

Pugiliștii Alexandru Paraschiv și Vasile Cebotari mai au nevoie de câte două victorii pentru a ajunge la olimpiadă

Pugiliștii Alexandru Paraschiv și Vasile Cebotari mai au nevoie de câte două victorii pentru a ajunge la olimpiadă

Pugiliștii Alexandru Paraschiv și Vasile Cebotari au ratat o șansă importantă ce le-ar fi asigurat prezența la Jocurile Olimpice de la Paris. Băieții au pierdut în sferturile de finală ale ultimului turneu preolimpic de box. Totuşi, sportivii din Republica Moldova mai au un as în mânecă care i-ar ajuta să ajungă la Paris. Ei trebuie să obțină, mâine, câte două victorii.

În faza sferturilor competiției din Bangkok, Alexandru Paraschiv s-a confruntat cu Radoslav Rosenov, în categoria de 63,5 kilograme. Elevul lui Iurie Paraschiv a cedat în toate cele trei runde, așa că arbitrii l-au numit câștigător, în unanimitate de voturi, pe sportivul bulgar.

O situație similară a fost și în cazul lui Vasile Cebotari, care a evoluat în limitele de 71 de kilograme. Pugilistul pregătit de Anatolie Ahmadiev nu a putut să-i țină piept indianului Nishant Nishant Dev și a pierdut bătălia din sferturile de finală.

Chiar dacă au ratat astăzi șansa de participare la Jocurile Olimpice de la Paris, Alexandru Paraschiv și Vasile Cebotari își vor încerca mâine norocul, când sunt programate recalificările. Ambii pugiliști au nevoie de câte două victorii pentru a ajunge la marele eveniment din vară. Deocamdată, Republica Moldova are 14 sportivi calificați oficial la Olimpiada din Franța, ce va fi difuzată, în exclusivitate, de TVR MOLDOVA.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter