Extern

Ucraina: O zonă de restaurante aglomerată din oraşul Kramatorsk, lovită de rachete. Cel puțin 8 morți și 56 de răniți

post-img
Atac cu rachete al rusilor la Kramatorsk

Atacul rusesc de marți asupra unei zone aglomerate cu restaurante din orașul Kramatorsk din estul Ucrainei s-a soldat cu zeci de victime, potrivit autoritățile ucrainene, notează Reuters și AFP. 8 persoane au murit și 56 au fost rănite, arată cel mai nou bilanț.

Bilanțul victimelor a crescut la opt morți, au anunțat miercuri serviciile de urgență ucrainene, adăugând că 56 de persoane au fost rănite, transmite Reuters.

„Patru persoane au murit și 22 au fost rănite, inclusiv un copil. Un restaurant și mai multe case au fost avariate”, a declarat Klimenko pe Telegram, adăugând că este posibil ca alte victime să se afle încă sub dărâmături.

Imaginile şi fotografiile de pe reţelele de socializare arată clădiri dărâmate. Prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, a condamnat atacul de astăzi de la Kramatorsk.

"Loc aglomerat, seară - inamicul nu vrea o viață normală în Ucraina", a declarat ea. "Există o mulțime de răniți. Este dureros. „Cu doar o jumătate de oră în urmă, două rachete au lovit oraşul Kramatorsk”, a declarat Pavlo Kirilenko la televiziunea ucraineană marţi seara, potrivit News.ro

„Acum lucrăm în oraş pentru a stabili numărul de răniţi şi, eventual, de morţi. Acesta este centrul oraşului. Acestea erau localuri de alimentaţie publică aglomerate de civili”, a spus el.

Forţele ruseşti au vizat, de asemenea, un sat din apropiere, a declarat consiliul municipal din Kramatorsk.

Zelenski îi acuză pe „sălbaticii ruși” după atacurile cu rachete asupra Kramatorskului

Volodimir Zelenski a condamnat atacurile cu rachete asupra orașului Kramatorsk, soldate cu cel puțin patru morți, potrivit Sky News. Președintele ucrainean a declarat că rușii au folosit rachete S-300 pentru atacurile mortale.

„Exact la comemorarea atacului teroriștilor ruși din Kremenciuk, de la mall, când 22 de persoane au fost ucise, sălbaticii ruși au lansat din nou rachete asupra districtului Kremenciuk”, a declarat el.

„Astăzi, teroriștii ruși au bombardat cu brutalitate și Kramatorsk cu rachete S-300. Din păcate, există morți și răniți. Se acordă asistență. Se curăță molozul”, a spus el.

author-img_1

Cristina Popescu

Reporter