Politic

Alinierea legislației R. Moldova în domeniul transportului, pe agenda discuțiilor la Bruxelles

post-img
Alinierea legislației R. Moldova în domeniul transportului, pe agenda discuțiilor la Bruxelles

Sesiunea explicativă la Bruxelles continuă și astăzi, fiind puse în discuții Capitolele 14: Politica de transport și 21: Rețele transeuropene. Reuniunea se desfășoară cu participarea reprezentanților Biroului pentru integrare europeană, ai Misiunii Republicii Moldova pe lângă UE și ai Grupurilor de lucru responsabile de acest sector, coordonate de Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

floare carpet

Potrivit Biroului pentru Integrare Europeana a Guvernului R. Moldova, experții Comisiei Europene prezintă cele mai importante prevederi ale acquis-ului UE în domeniul transportului, pentru a familiariza statele candidate cu legislația europeană și a asigura transpunerea eficientă a acesteia în legislația națională.

„Alinierea la standardele UE în acest domeniul este o prioritate pentru Republica Moldova, dezvoltarea Rețelei TEN-T fiind crucială pentru interconectarea cu Uniunea Europeană, îmbunătățirea infrastructurii, creșterea eficienței transporturilor și mobilității în regiune, respectiv, stimularea dezvoltării economice,” se menționează în comunicat. 

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter