Actualitate

Republica Moldova a inițiat negocieri cu Republica Italia pentru suport logistic în misiunile de menținere a păcii

post-img
ședința Guvernului

Cabinetul de Miniștri a aprobat inițierea negocierilor pentru proiectul Aranjamentului tehnic dintre Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova și Ministerul Apărării al Republicii Italiene, referitor la furnizarea suportului logistic în unitățile multinaționale specializate (MSU).

Scopul principal este stabilirea unui cadru juridic de cooperare între cele două ministere în vederea acordării suportului logistic necesar pentru participarea carabinierilor moldoveni, în mod independent, în cadrul Forței Multinaționale de Menținere a Păcii din Kosovo (KFOR). Astfel, se vor stabili procedurile concrete prin care partea italiană va oferi suport logistic părții moldovenești.

 

Având în vedere recenta detașare a trei angajați ai Inspectoratului General de Carabinieri (IGC)  la operația internațională de menținere a păcii din Kosovo, în cadrul Forței Multinaționale de Menținere a Păcii din Kosovo (KFOR), acest Acord va facilita preluarea bunelor practici și furnizarea suportului logistic, a echipamentului necesar și asistenței medicale gratuite pentru carabinierii moldoveni detașați în misiuni de menținere a păcii.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter