ACTUALITATE

Vicepremierul Nicu Popescu, întrevederi cu secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, dar şi cu secretarul general adjunct al Alianţei, Mircea Geoană

Ministrul de Externe al Republicii Moldova, Nicu Popescu, s-a întâlnit astăzi cu Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, dar şi cu secretarul general adjunct al Alianţei, Mircea Geoană.

În timpul vizitei sale la Bruxelles, oficialul de la Chişinău a accentuat importanţa detensionării situaţiei de securitate regională, în contextul actualei crize de pe continentul european. Nicu Popescu a mulţumit Aliantei Nord Atlantice pentru sprijinului acordat în vederea respectării suveranitatăţii, integritaţii şi statutului de neutralitate a Republicii Moldova. Nicu Popescu, s-a mai întâlnit, la Bruxelles, cu David McAllister, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe. Discuţiile s-au axat pe subiecte precum reducerea preţurilor de roaming cu UE, liberalizarea accesului la piaţa transporturilor, aderarea la Spaţiul unic de plăţi în euro şi integrarea treptată în piaţa internă a UE.