SOCIAL

VIDEO. IGSU a lansat Ghidul acţiunilor în situaţii de risc

post-img

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a lansat în cadrul unui briefing de presă Ghidul acţiunilor în situaţii de risc. Materialul are la bază recomandări de pregătire pentru eventuale situaţii de risc, acţiuni care trebuie întreprinse de oameni pentru a evita consecinţele situaţiilor excepţionale.

Ghidul a fost prezentat de conducerea IGSU reprezentată de şeful Inspectoratului colonel Alexandru Oprea, dar şi de membrii grupului din cadrul Direcţiei generală prevenţie, care au lucrat pentru apariţia acestuia.

Şeful IGSU a vorbit despre importanţa ghidului, scopurile acestuia, dar şi necesitatea ca oamenii să cunoască cele mai importante acţiuni care trebuie să fie întreprinse în cazul unor situaţii de risc cum ar fi cutremure de pământ, incendii, accidente de circulaţie, atacuri teroriste, explozii, atacuri armate, accidente radiologice şi nucleare ş.a.

Mai mult, ghidul prevede acţiuni care trebuie întreprinse în caz de semnale de avertizare, lipsa curentului electric, întreruperea livrării de apă, dar şi a legăturii telefonice.

În ghid este prevăzută trusa de prim ajutor, valiza de urgenţă, dar şi modalitatea de evacuare în caz de riscuri.