Social

Un liceu din Cahul a intrat în carantină. Mai mulți elevi s-au infectat cu un virus

video

Autoritățile au pus in carantină Liceul Teoretic "Dmitrie Cantemir" din Cahul. Activitatea a fost sistată pentru o săptămână după ce mai mulţi elevi s-ar fi infectat cu un virus. Autoritățile de la centrul de sănătate din cahul sustin că la medic au ajuns şapte elevi.

NICOLAE GAISAN, reprezentant, Centrul de Sănătate Cahul: „ În total au fost şapte. Unul din secţia de internare a plecat din start. Din cei şase copii care s-a propus internarea, doi au fost cu intoleranţă alimentară şi au fost trimişi pentru tratament la medicul de familie. Unul cu gastrită, tot la meidcul de familie. Din aceştia şase au rămas trei. Toţi trei au fost internaţi în secţia boli infecţioase cu gastroenterită. probele au fost prelevate la doi. Al treilea s-a aflat sub supraveghere şi a doua zi a fost externat. Nu avea diaree şi nici vomă, starea lui era normală.”


Reprezentanţii Centrului de Sănătate Cahul au fost anunțați despre sistarea activitatii la liceul "Dmitrie Cantemir" Cahul, decizie luată de conducerea scolii. Autoritățile nu au stabilit deocamdată ce virus a provocat boala elevilor deoarece nu sunt gata rezultatele testelor de laborator.

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Reporter