Economic

Anca Dragu, la Reuniunea Anuală a FMI și Băncii Mondiale: Sprijinul oferit Republicii Moldova contribuie la promovarea reformelor economice

post-img
Anca Dragu la FMI

O delegație a Băncii Naționale a Moldovei și Ministerului Finanțelor, condusă de guvernatoarea Anca Dragu, participă la Reuniunea Anuală a Fondului Monetar Internațional și a Băncii Mondiale, la Washington, SUA, transmite IPN.

Prima întrevedere bilaterală de pe agenda vizitei în SUA a guvernatoarei Anca Dragu a fost cu directorul general adjunct al FMI, Kenji Okamura.

În cadrul acestei întâlniri, Dragu a prezentat evoluțiile economice ale Republicii Moldova și performanțele programului cu FMI, menționând și reformele necesare pentru integrarea europeană.

Discuțiile s-au concentrat pe politica monetară, stabilitatea bancară și finanțarea durabilă.  Un subiect aparte a fost Programul de Evaluare a Sectorului Financiar (FSAP), care va fi implementat în 2025.

Anca Dragu a subliniat angajamentul BNM de a sprijini acest proces, menționând că este esențial pentru dezvoltarea sectorului financiar din Moldova.

„Asistența financiară acordată până acum are un impact pozitiv în dezvoltarea economiei naționale. Sprijinul oferit de FMI contribuie la promovarea și implementarea reformelor economice, reflectate în creșterea calității vieții cetățenilor și crearea unui cadru favorabil de dezvoltare pe termen lung”, a subliniat guvernatoarea BNM.

Delegația va continua întâlnirile cu reprezentanți ai FMI, BM, IFC, Comisiei Europene și alți parteneri externi de dezvoltare.

Reuniunea Anuală a FMI și Băncii Mondiale constituie un forum de dialog și schimb de experiență între reprezentanți de rang înalt ai sectorului financiar internațional în contextul evoluțiilor regionale și globale curente, precum și pe termen mediu lung. Întrevederile se vor desfășura la Washington, între 21 și 26 octombrie.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter