SOCIAL

VIDEO. Cu ajutor din România, o mamă cu cinci copii se va muta în casă nouă

Visul unei mame a cinci copii din Drochia este mai aproape de realitate. Familia Carpenco, protagonista unui reportaj realizat în luna iulie de TVR MOLDOVA, se va muta în casă nouă. Cu implicarea tinerilor unionişti şi cu sprijinul oferit de Asociaţia Tighina, din România, cei cinci copii şi mama lor vor avea un acoperiş deasupra capului.

În luna iulie, echipa TVR MOLDOVA a găsit familia Carpenco înghesuită într-un apartament închiriat, de doar câţiva metri pătraţi. De condiţii minime pentru un trai decent, nici vorbă. Cei cinci copii dormeau intr-un singur pat.

„Cel mai mare vis al meu este să am căsuţa mea, să existe bucătărie, sufragerie, dormitoare, camere pentru copii”, a mărturisit unul dintre copii.

Rodica Carpenco, mama micuţilor, are în spate o experienţă de viaţă cutremurătoare. A fost bătută de primul şi de al doilea soţ, apoi alungată de acasă. Cu inima şi sufletul distrus, femeia şi cei cinci copii au rămas pe drumuri.

„Eu niciodată nu am vrut să provoc mila cuiva. Absolut deloc. Ideea a fost ca să lucrez şi să reîncep totul de la zero”, a declarat femeia.

Şansa la o nouă viaţă i-a fost oferită de Alexei Păluţă, preşedinte al Asociaţiei Tighina, un basarabean stabilit la Bucureşti. Cu bani din România şi cu implicarea tinerilor unionişti greu încercata familie Carpenco se va muta, curând, în casă nouă.

„Am decis să contribuim prin munca voluntarilor pe care o putem pune la dispoziţie”, a menţionat Artemis Balan, vicepreşedinte Mişcarea Civică Tinerii Moldovei.

Timp de două luni, aceştia au muncit de zor pentru a oferi celor cinci micuţi un acoperiş deasupra capului. În locul casei bătrâneşti a fost ridicată o locuinţă de toată frumuseţea. 

„Pur şi simplu ne-au oferit o şansă la viaţă”, a adăugat mama celor cinci copii.