SOCIAL

VIDEO. 2,3 tone de alcool, transportate ilegal în zona de frontieră

post-img

O familie din Călăraşi - tatăl şi fiul, şi-a pus pe roate o afacere cu alcool, băutură adusă pe căi clandestine din regiunea transnistreană. Unul din membrii familiei a fost reţinut în trafic în timp ce transporta două cisterne pline cu alcool pentru care nu a putut prezenta acte de provenienţă şi posesie.

Astfel, ofiţerii Secţiei Echipe Mobile de comun cu ofiţerii de investigaţie din cadrul Direcţiei regionale Vest au acţionat în baza unor informaţii operative, reuşind reţinerea în flagrant a unei persoane implicate în trafic ilegal de alcool. Conform schemei infracţionale, alcoolul era transportat din regiunea transnistreană prin localităţile rurale şi drumuri de ţară, evitându-se deplasarea pe traseele naţionale.

În seara de 30 aprilie curent, în jurul orei 19:30, microbuzul ce transporta două cisterne pline cu lichid incolor, a fost urmărit în trafic pe traseul Nisporeni-Ungheni, stoparea vehiculului fiind realizată în dreptul localităţii Valea Mare,raionul Ungheni. Şoferul, un bărbat de 60 de ani, cu greu s-a lăsat convins să tragă pe dreapta.

Pentru cele 2,3 tone de alcool, acesta nu a putut prezenta documente legale de provenienţă, ca rezultat s-a dispus ridicarea în vederea confiscării a întregii cantităţi de alcool.

Pe cazul dat continuă cercetările pentru elucidarea circumstanţelor şi identificarea tuturor persoanelor implicate, la final se vor aplica măsurile legale corespunzătoare.