SOCIAL

Municipiul Iaşi a donat trei autospeciale pentru evacuarea deşeurilor pentru municipiul Cahul

post-img

Municipiul Iaşi a donat trei autospeciale pentru evacuarea deşeurilor pentru municipiul Cahul. Donaţia vine drept urmare a acordului de înfrăţire dintre cele două municipii.

Potrivit ziuadeazi.md, maşinile sunt fabricate în anul 2009, iar valoarea de inventar a fiecărei autospeciale este de peste 2 milioane de lei (500 mii roni). 

Maşinile au ajuns la Cahul, iar în câteva zile vor ajunge în gestiunea întreprinderii municipale Gospodăria Comunal-Locativă Cahul şi a serviciului Salubrizare. 

„Acest gest al Primăriei municipiului Iaşi, astăzi pentru Cahul va creşte capacitatea de evacuare a deşeurilor, va îmbunătăţi capacităţile acestor întreprinderi, în final să fie un oraş mai curat, lucru care l-am discutat anterior cu Primarul mun. Iaşi. Mă bucur că a acceptat acest lucru şi a făcut acest gest considerabil pentru noi. Alte proiecte, care le-am discutat astăzi, vor fi derulate lunile următoare până la finalul anului. Sper foarte mult ca comunitatea cahuleană va aprecia aceste proiecte bilaterale care se derulează pentru binele comunităţii noastre” a declarat Nicolae Dandiş, primarul mun. Cahul. 

„Suntem înfrăţiţi cu oraşul Cahul. Am venit cu o primă parte din donaţiile care vor veni şi în continuare, asistenţă tehnică, dar  şi de altă natură, care vrem să o acordăm primăriei Cahul ca lucrurile sa meargă din ce din ce mai bine. Ne interesează foarte mult să ştim că moldovenii se simt bine acasă. O să încercăm să facem şi proiecte transfrontaliere prin care să atragem cât mai mulţi bani europeni, există această oportunitate, noi deja lucrăm la aceasta” a declarat Mihai Chirica, primarul mun. Iaşi. 

Precizăm că Iaşul s-a înfrăţit cu municipiul Cahul în martie 2021. În noiembrie 2021, Cahul a solicitat Iaşului, în baza acordului de înfrăţire, un sprijin pentru îmbunătăţirea sistemului de management al deşeurilor, principala deficienţă subliniată de autoritate fiind lipsa dotărilor tehnice.