SOCIAL

Ambasadorul României în Republica Moldova, vizită la Episcopia Basarabiei de Sud

post-img

Excelenţa Sa, Daniel Ioniţă, Ambasadorul României în Republica Moldova, însoţit de Anca Corfu, consulul general al României la Cahul, au efectuat o vizită la Episcopia Basarabiei de Sud.

În cadrul discuţiei, Preasfinţia Sa Veniamin a evidenţiat conlucrarea dintre Episcopie şi Consulat, subliniind importanţa afirmării valorilor spiritualităţii ortodoxe şi a limbii române, a culturii şi identităţii naţionale în Basarabia, potrivit InfoPrut.ro.

Acesta a subliniat că există multe proiecte care nu ar putea fi derulate fără sprijinul Patriarhiei şi al statului român, dar şi fără sprijinul credincioşilor de pe ambele maluri ale Prutului.

Excelenţa sa l-a felicitat pe Preasfinţitul Veniamin pentru lucrarea pastoral misionară frumoasă, dar şi pentru activităţile social filantropice, culturale, educaţionale şi edilitare.

„Fără implicarea şi dăruirea de sine a Preasfinţiei Voastre multe lucruri nu se puteau realiza. Suntem bucuroşi să vedem Episcopia şi apreciem deosebit efectul pe care îl faceti aici în sudul Basarabiei. Apreciem disponibitatea ierarhilor din Mitropolia Basarabiei şi implicarea socială a Preasfinţiei Voastre, suflul adus în Eparhie şi dinamizarea tuturor activităţilor de la alegerea şi venirea în această Episcopie”, a subliniat ambasadorul Ioniţă.

La final, Preasfinţia Sa i-a oferit daruri simbolice şi o icoană cu doi sfinţi isihaşti, dorindu-i mult succes si bucurie în noua misiune Ambasadorului Daniel Ioniţă, invitându-l să mai fie oaspetele Episcopiei şi cu alte ocazii.