SOCIAL

A început sezonul virozelor. Peste 15 mii de cazuri de la începutul lunii. Recomandările medicilor

post-img

Odată cu răcirea vremii, numărul de îmbolnăviri cu infecţii respiratorii a crescut. De la începutul lunii octombrie, Serviciul de Asistenţă Medicală Urgentă Prespitalicească a înregistrat 15002 solicitări, dintre care 2612 la copii.

În această perioadă echipele AMU au deservit 1145 solicitări pe motiv de infecţii respiratorii virale acute (IRVA), dintre care 709 la copii. În cadrul departamentelor de urgenţă al instituţiilor spitaliceştii au fost transportaţi 312 de pacienţi, dintre care 40 maturi şi 272 copii.

IRVA reprezintă o maladie infecţioasă cauzată de viruşi. Debutul este acut, IRVA se transmite pe cale aerogenă şi atacă în primul rând nasul, gâtul, laringele, traheea, bronhiile, uneori şi plămânii. Simptomele infecţiei respiratorii virale acute sunt: apariţia bruscă a febrei; dureri de cap; slăbiciuni; tuse; dureri în gât; dureri în globii oculari.

Centrul Naţional de Asistenţă Medicală Urgentă Prespitalicească vă îndeamnă să consultaţi la apariţia primelor simptome medicul de familie, nu vă trataţi de sine stătător. Doctorul vă evaluează severitatea bolii şi vă prescrie un tratament. Dacă starea dumneavoastră se agravează brusc, solicitaţi ajutor la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.