SCI-TECH

O companie a dezvăluit un nou robot umanoid cu expresii faciale uimitor de realiste

post-img

O companie de robotică din Regatul Unit, numită Engineered Arts, a dezvăluit un nou robot umanoid impresionant care are expresii faciale deosebit de realiste.

O filmare publicată de companie arată robotul cu faţă gri în timp ce se trezeşte, îşi schimonoseşte faţa într-o grimasă de şoc, iar apoi îşi analizează mâinile de parcă nu ar crede ce i se întâmplă.
 

Însă, la sfârşitul filmării, robotul umanoid numit Ameca se uită fix în cameră şi zâmbeşte, ca şi cum ar spune „Te-am păcălit!”.

„O platformă pentru dezvoltarea viitoarelor tehnologii în domeniul roboticii”

Iluzia este interesantă, secvenţa fiind regizată cel mai probabil cu mult timp înainte, însă acesta este încă un exemplu impresionant al progresului făcut în domeniul roboticii.

Compania Engineered Arts consideră că robotul este „o platformă pentru dezvoltarea viitoarelor tehnologii în domeniul roboticii”.

Robotul este conceput să ne permită să studiem şi să înţelegem mai bine interacţiunea dintre om şi robot, iar expresiile faciale credibile pot reprezenta un ajutor enorm, scrie Futurism.

Robotul umanoid, disponibil pentru achiziţionare şi închiriere

De asemenea, robotul de la Engineered Arts este disponibil pentru achiziţionare şi închiriere pentru diverse evenimente, însă un preţ nu a fost deocamdată dezvăluit.

Cu toate acestea, trebuie menţionat faptul că, deşi robotul dispune de expresii faciale uimitoare, Ameca nu este capabil încă să meargă.

„Ameca este un robot modular, iar noi avem de gând să îi actualizăm abilităţile în timp astfel încât Ameca să poată merge într-o bună zi”, arată pagina oficială a companiei.