SCI-TECH

Ce reprezintă echinocţiul de toamnă, care are loc astăzi, 22 septembrie

post-img

Pe data de 22 septembrie, la ora 22:21, are loc Echinocţiul de toamnă. Asta înseamnă că ziua este egală cu noaptea în orice loc de pe Pământ.

Echinocţiul de toamnă 2021 are loc azi, la ora 22:21. Evenimentul astronomic marchează toamna, unde nopţile călduroase de vară sunt înlocuite de cele lungi şi reci de toamnă. Potrivit tradiţiei, echinocţiul de toamnă 2021 este momentul care marchează echilibrul dintre masculin şi feminin, lumină şi întuneric, dar şi dintre viaţă şi moarte. 

Echinocţiu de toamnă: Ziua este egală cu noaptea

Atunci când are loc Echinocţiul de toamnă, în zona Polului Nord începe noaptea polară. În schimb, la Polul Sud, Soarele va fi deasupra liniei orizontului, timp de 6 luni, până la echinocţiul de primăvară, potrivit Observatorului Astronomic Amiral Vasile Urseanu.

În timpul echinocţiul de toamnă, din 22 septembrie, Soarele traversează o extensie imaginară a ecuatorului Pământului. Asta înseamnă că va apune chiar în punctele cardinale est şi vest, egalând durata zilelor cu cea a nopţilor.

Începând de azi, afară se va întuneca mai devreme. Durata nopţilor va creşte, până când va avea loc solstiţiul de iarnă, la 21 decembrie 2021.