POLITIC

Lista celor care îşi doresc să ajungă primar de Bălţi a fost completată cu alţi doi candidaţi

post-img

Lista celor care îşi doresc să ajungă primar de Bălţi a mai fost completată de doi pretendenţi. Au depus actele la Consiliul Electoral al Circumscripţiei Electorale municipale Bălţi Alexandr Nesterovschi, candidatul Blocului Comuniştilor şi Socialiştior, şi Nicolai Grigorişin, care îşi propune să concureze independent, transmite IPN.

Viorica Cemîrtan, secretarul CECE Bălţi, a precizat pentru IPN că Alexandr Nesterovschi a depus actele pentru înregistrare duminică, 18 octombrie, iar Nicolai Grigorişin – vineri, 15 octombrie.

Partidul Socialiştilor a organizat duminică la Bălţi şi un miting de prezentare a candidatului Alexandr Nesterovschi. Igor Dodon, liderul PSRM, a declarat la miting că, doar în câteva luni, noua guvernare a reuşit să-i dezamăgească şi pe proprii susţinători, în Republica Moldova cresc preţurile şi tarifele, oamenii sărăcesc pe zi ce trece, iar un şir de probleme strategice, cum este şi cea de aprovizionare a ţării cu gaze, rămân nerezolvate.

Până în prezent, la CECE Bălţi au fost înregistraţi în calitate de candidaţi la funcţia de primar al municipiului Bălţi Boris Marcoci, din partea Partidului Acţiune şi Solidaritate, cu numărul 1 în buletinul de vot, Ion Starciuc, din partea Partidului Acasă Construim Europa, cu numărul doi în buletinul de vot, Maxim Burduja, din partea Partidului Unităţii Naţionale, cu numărul trei în buletinul de vot. Alegeri locale anticipate vor avea loc la Bălţi la 21 noiembrie anul curent.