POLITIC

Deputatul PAS, Lilian Carp: Toate mesajele primarului Ion Ceban sunt din laboratoarele Kremlinului

post-img

Toate mesajele primarului municipiului Chişinău, Ion Ceban, sunt din laboratoarele Kremlinului, iar "pelerinajul politic" pe la primăriile din România a avut loc pentru a atrage electoratul de dreapta. O opinie în acest sens a fost exprimată de către deputatul PAS, Lilian Carp, în cardul emisiunii "Punctul pe AZi" de la TVR Moldova.

"Aţi văzut şi acea dragoste atunci când primarul din Constanţa a declarat că nu mai doreşte această înfrăţire. A inţeles, de fapt, conţinutul acestei conserve din fruntea primăriei Chişinău, chiar dacă face acest pelerinaj politic prin România de la o primărie la alta. Nu s-a lăsat aşteptată şi reacţia lui de bădăran şi, de fapt, i-a arătat reala lui faţă, pentru că foloseşte într-un mod cinic România, foloseşte în implimentarea unor proiecte pentru Chişinău. Atunci când unui copil i se ia o jucărie, începe să ţipe. Cam în aşa fel a reacţionat Ivan Ceban atunci când i s-a spus că este o conservă rusească. Este un proiect, o conservă care încearcă să îi dea o faţă democratică şi pe această cale eu sper ca primarii din România să înţeleagă că atunci când îl primesc pe Ceban, au de a face cu o conservă rusească şi ajută indirect această conservă rusească pentru a menţine controlul asupra municipiului Chişinău. Şi să nu uităm despre schimbarea la faţă. Noi avem o sărbătoare, Schimbarea la faţă a Maicii Domnului, dar avem "schimbarea la faţă" a lui Ivan Ceban care într-o emisiune, anterior, când era benefic, a declarat că e limba moldovenească şi nici sub o forma nu vrea să recunoască că e limba română şi apoi am văzut că este limba română şi Chişinăul este al doilea oraş românesc după mărime. Toate aceste mesaje sunt din laboratoarele Kremlinului pentru a atrage electoratul de dreapta pentru a vedea că e un bun gospodar, e un bun român până la urmă, dar noi am avut multe conserve din astea aruncate în spaţiul public. Am avut şi cu 7 aprilie, care au fost aruncaţi ca mari eroi, expulzaţi în Federaţia Rusă şi s-au aşezat în fruntea mişcării din 7 aprilie şi după 13 ani a trebuit să inţeleagă că este o conservă. Nu este exclus faptul că şi în zilele de astăzi se aruncă vreo conservă de pe la Tiraspol aici. Exact aşa e şi cu Ivan Ceban. Când a trebuit să aibă loc "schimbarea la faţă" pentru a atrage electoratul de dreapta a vorbit şi de limba română, a avut parte de un pelerinaj pe la primăriile şi consiliile judeţene din Bucureşti, care nu le-a avut nici măcar Dorin Chirtoacă, care se declara un unionist deschis. Atunci când i s-a spus pe faţă de către un oficial din România că: să oprim înfrăţirea pentru că sunt anumite semne de întrebare, am văzut un răspuns care lasă, din punct de vedere al culturii politice, sub orice limită a bunului simţ", a spus deputatul PAS, Lilian Carp, în timpul emisiunii "Punctul pe AZi" de la TVR Moldova.

"În calitate de parlamentar român nu pot să accept tratamentul la care este expus un primar de asemenea calibru a unui municipiu din România. Ce se întamplă dacă colaborarea nu iese exact cum ţi-ai dorit, te întorci cu spatele şi înjuri? Păi nu a înjurat doar primarul, i-a înjurat pe toţi cetăţenii respectivului municipiu, i-a înjurat pe români pentru că le-a arătat că dacă nu faceţi cum vreau eu, atunci sunteţi altfel. Asta nu este esenţa unei colaborări. Parteneriatul nu se face la nivel de oficialităţi cu asemenea cuvinte, cu asemnea vorbe. Aici nu e vorba de lipsă de dimplomaţie, vedem sadismul de şcoală sovietică manipulatorie, ca la manualul de agresiune hibridă. De speriat, nu ne sperie şi nicio reacţie din partea niciunui oficial nu ne va determina să acţionăm altfel decât aşa cum e în interesul ambelor state. Din punctul meu de vedere, domnul Ceban s-a discreditat nu numai public, dar şi politic. Asta e un prim pas şi prim afişaj a discreditării personale şi a nerecunoaşterii pe viitor a poziţiei sale politice şi a ce reprezintă dintr-o perspectivă românească", a adăugat deputatul român, Bogdan Rodeanu, vicepreşedinte al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Parlamentul României.

Ediţia emisiunii „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova poate fi urmărită mai jos.