JUSTIŢIE

Violeta Ivanov - eliberată din izolator şi plasată în arest la domiciliu pentru 20 de zile

Magistraţii Curţii de Apel Chişinău au decis astăzi ca fostul parlamentar, Violeta Ivanov, să fie eliberată din izolator şi plasată în arest la domiciliu pentru 20 de zile. Cererile de eliberare a celorlalţi 4 foşti deputaţi arestati pentru îmbogăţire ilicită urmează a fi analizate.

Învinuitei Violeta Ivanov i se aplică măsura preventivă arest la domiciliu pe un termen de 20 de zile. Violeta Ivanov nu s-a prezentat la şedinţa de judecată invocând motive de sănătate.

LILIAN RUDEI, avocat: „Doamna Ivanov se simte foarte rău şi dumneaei nu a putut să se prezinte şi a solicitat examinarea recursului în lipsa ei. Dumneaei pledează nevinovată.”

Judecătorii Curţii de Apel examinează şi solicitările lui Sergiu Sîrbu, Vladimir Vitiuc, şi Artur Reşetnicov de eliberare din arest. Luni, 14 februarie, va fi examinată şi cererea Anatolie Zagorodnîi. Adus în faţa magistraţilor, Artur Reşetnicov a declarat că a ieşit din greva foamei.

ARTUR REŞETNICOV, fost deputat: „Am oprit greva foamei din cauza ca să nu fiu mai slab decât monstrul care a comandat fărădelegile împotriva mea. Eu sunt pedepsit pentru anumit decizii pe care le-am adoptat în calitate de judecător al Curţii Constituţionale.”

Pe 4 februarie, Artur Reşetnicov, Anatolie Zagorodnîi, Vladimir Vitiuc şi Sergiu Sîrbu, au primit mandate de câte 30 de zile de arest preventiv, iar Violeta Ivanov, 20 de zile. În cadrul anchetei, s-au făcut perchezitii la 13 foşti deputati. Ei sunt suspectaţi că ar fi primit foloase materiale pentru a-şi trăda partidul şi a se înscrie într-o altă formaţiue politică. Cinci dintre ei au fost arestaţi şi sunt învinuiţi de îmbogăţire ilicită.