JUSTIŢIE

Dosarul „Petic”, privind înscenarea violului: PCCOCS anunţă reţinerea altor trei persoane

post-img

Alte trei persoane - reţinute în dosarul „Petic”. Sub conducerea procurorilor PCCOCS, pe parcursul zilei de joi au avut loc percheziţii în dosarul „Petic” (înscenarea violului), desfăşurate de ofiţerii SIS, în mai multe locaţii din republică.

În rezultatul percheziţiilor şi altor probe pertinente, au fost reţinute trei persoane care până acum nu au fost investigate, pentru un termen de 72 de ore: doi foşti funcţionari care ocupau funcţii de conducere în Ministerul Afacerilor Interne, în perioada infracţională cercetată; precum şi un fost funcţionar al Cancelariei de Stat.

Urmare a cercetărilor din perioada imediat următoare, procurorii urmează să le înainteze învinuirile şi, după necesitate, să solicite aplicarea măsurilor preventive în faţa instanţei de judecată.

Recent PCCOCS a trimis pe banca acuzaţilor două persoane. Actualmente, unul din aceştia are aplicată ca măsură de constrângere controlul judiciar, iar în privinţa celui de-al doilea probele au fost conservate, ceea ce a determinat necesitatea examinării şi satisfacerii solicitării de transferare a acestuia în arest la domiciliu.

În continuare, cinci persoane au statut de învinuit în dosarul investigat. În context, trebuie să menţionăm faptul că atât persoanele reţinute azi, cât şi învinuiţii şi inculpaţii în cauză, se prevalează de prezumţia nevinovăţiei, potrivit prevederilor legale.

Oamenii legii vor reveni cu date noi pe măsură ce investigaţiile vor avansa şi în măsura în care informaţiile furnizate nu ar afecta obiectivitatea investigaţiilor desfăşurate.