JUSTIŢIE

Adunarea Generală a Judecătorilor, programată pentru 3 decembrie, se amână din nou

post-img

Adunarea Generală a Judecătorilor, planificată pentru data de 3 decembrie, se amână. O hotărâre în acest sens a fost adoptată luni, 29 noiembrie, de către Consiliul Superior al Magistraturii, transmite IPN.

Preşedintele interimar al CSM, Dorel Musteaţă, a făcut trimitere la un răspuns al Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică, în care se spune că rămân în vigoare măsurile de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2. Astfel, conferinţele sau evenimentele de acest gen pot fi organizate ce participarea a 150 de persoane în spaţii închise şi 200 de persoane – în spaţiile deschise, în ambele cazuri cu prezentarea obligatorie a certificatelor de vaccinare.

„ANSP recomandă desfăşurarea Adunării Generale a Judecătorilor în format online. Având în vedere recomandarea nominalizată, faptul că în acest moment este imposibilă desfăşurarea Adunării Generale în format online, se impune ca soluţie de amânat desfăşurarea”, a menţionat preşedintele interimar al Consiliului. O nouă dată nu a fost stabilită.

Nu este pentru prima dată când Adunarea Judecătorilor se amână din cauza situaţiei epidemiologice. Recent, şi Consiliul Superior al Procurorilor a amânat Adunarea Generală a Procurorilor. În ambele Consilii, membrii sunt la final de mandat.