ECONOMIC

Serviciul Vamal raportează încasări de peste 615 milioane de lei în ultima săptămână

post-img

În perioada 04 -10 aprilie 2022, încasările Serviciului Vamal la bugetul de stat se ridică la peste 615 milioane de lei, mai mult cu 10 % faţă de sarcina bugetară stabilită pentru acest interval.

De către persoane fizice au fost introduse bunuri a căror valoare în vamă depăşeşte limita neimpozabilă, fiind încasate plăţi în valoare de peste 16 milioane lei, ceea ce reprezintă 2,6 % din totalul sumei încasate pentru perioada respectivă. 

Pe parcursul săptămânii trecute, au fost perfectate 11395 de declaraţii vamale, iar fluxul mijloacelor de transport a constituit 59 936 de traversări. 

La capitolul combaterea fraudelor, în perioada vizată au fost constatate 85 de încălcări ale legislaţiei vamale şi aplicate amenzi în sumă de peste 320 mii de lei. Cele mai frecvente încălcări se referă la depăşirea termenului de aflare pe teritoriul Republicii Moldova a mijloacelor de transport cu numere străine, declarate prin acţiune.

De la începutul anului curent, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat 7,8 miliarde lei, fiind atestată o creştere de 23,8 % faţă de încasările din intervalul corespondent al anului 2021.