ECONOMIC

Rusia urmează să ofere R. Moldova un credit de 500 de milioane de dolari. La ce vor fi folosiţi aceşti bani

post-img

Federaţia Rusă urmează să acorde Republicii Moldova un împrumut de circa 500 de milioane de dolari. Anunţul a fost făcut de către premierul Ion Chicu, în cadrul briefingului organizat acum câteva minute pe Aeroportul Internaţional Chişinău, la întoarcerea de la Moscova.

Potrivit ministrului, Rusia urmează să deschidă o „linie de credit de 500 de milioane de dolari, pentru proiecte investiţionale”, iar ministerele finanţelor celor două ţări vor discuta despre condiţiile acestui împrumut, care va fi luat „doar dacă va fi unul convenabil pentru Republica Moldova”.
Se pare că şeful statului, Igor Dodon, ştia deja despre această linie de credit, întrucât, înainte de briefingul lui Chicu, acesta a participat la o emisiune televizată, în care a dat detalii despre acest credit.
 
„Vom construi drumuri, vom face investiţii enorme. Începând cu luna ferbuarie, martie, ţara noastră va fi un adevărat şantier. Condiţiile în care va fi accesat acest împrumut va fi discutat la nivelul ministerelor finanţelor în următoarele zile sau la începutul săptămânii viitoare. Eu sper că lucrurile să se mişte foarte repede, pentru ca în luna decembrie-ianuarie să fie organizate toate concursurile publice, vor fi depistaţi câştigătorii, pentru ca în februarie- martie să înceapă lucrările ce pot fi făcute în perioada rece a anului”, a anunţat Igor Dodon, cu circa o oră înainte de briefingul lui Chicu.
 
Şeful statului a mai spus că, cu aceşti bani, pe care Rusia îi va împrumuta R. Moldova, urmează a fi făcute cel puţin 10 porţiuni de drumuri naţionale, inclusiv va fi începută construcţia centurii de ocolire a municipiului Chişinău.

Citeşte şi:
 

VIDEO/UPDATE: Premierul Ion Chicu anunţă că preţul la gazul rusesc va fi micşorat începând cu 1 ianuarie