ECONOMIC

Joe Biden: Invazia rusă în Ucraina va continua să afecteze economia globală

post-img

Preşedintele american Joe Biden a vorbit despre problemele economice cauzate de pandemia de COVID-19 şi invadarea Ucrainei de către Rusia. El a avertizat că războiul va continua să afecteze economia globală, relatează CNN.

„Invadarea Ucrainei a dus la creşterea preţurilor la gaze şi la alimente în întreaga lume. Am făcut multe progrese şi avem o oportunitate incredibilă în faţa noastră, dar ştim că oamenii se luptă în continuare cu creşterea preţurilor”, a spus el, notează digi24.ro

Biden a dar vina pe preşedintele rus Vladimir Putin pentru creşterea inflaţiei.

„Invadarea Ucrainei a dus la creşterea preţurilor la gaze şi la alimente în întreaga lume. Cele două mari grânare ale lumii sunt Ucraina şi Rusia. Luna trecută, aproximativ 70% din creşterea inflaţiei a fost o consecinţă a creşterii preţurilor din cauza gazului şi energiei”, a spus el.

Biden a adăugat că face tot posibilul pentru a reduce preţurile, amintind de faptul că SUA au scos pe piaţă gaze din Rezervele Strategice şi de coordonarea cu aliaţii şi partenerii SUA.

„Adevărul este că ne aflăm în situaţia în care războiul din Ucraina va continua aibă efecte asupra economiei globale. Va afecta preţul energiei, preţul alimentelor. Mulţi oameni suferă”, a spus Biden.