Extern

VIDEO. Autorităţile canadiene au declarat stare de urgenţă în provincia Alberta, în urma incendiilor de vegetație. Sute de oameni au fost evacuați

post-img
imagine simbol

Autorităţile canadiene au declarat stare de urgenţă în provincia Alberta din cauza incendiilor de pădure. Canada traversează cel mai groaznic sezon, iar flăcările s-au extins şi în Statele Unite, relatează stiri.tvr.ro..

Sunt incendii în British Columbia, Alberta, Saskatchewan, Teritoriile Nord-Vestice, în vest, dar și în Ontario, Quebec și Nova Scoția, în est. Pompierii care luptă cu flacările în Quebec au avut mai mult noroc: a plouat câteva zile, ceea ce le-a ușurat misiunea.


Mellisa Story, purtător de cuvânt, Serviciul de Urgenţă al provinciei Alberta: Avem 120 de focare active, dintre care 20 au scăpat de sub control. Cele mai multe de aici, din Alberta, sunt concentrate în nordul provinciei.

Sute de oameni au fost evacuați, iar o localitate de mici dimensiuni, Enterprise, a fost distrusă complet. Capitala Teritoriilor de Nord-Vest, Yellowknife, este în pericol. Guvernul canadian a pus la dispoziția provinciilor ajutor federal și a trimis armata în ajutorul echipelor de intervenție.

Anul acesta, au fost afectate de incendii de pădure 13 provincii și teritorii. A fost necesară evacuarea unor localități și intervenția unor echipe internaționale. Militarii au intervenit în peste 230 de focuri de vegetație.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter