Politic

Irina Vlah, lansare cu scandal în campania electorală

Irina Vlah, lansare cu scandal în campania electorală

Lansare cu acuzaţii în campania electorală. Candidata independentă la alegerile prezidenţiale, Irina Vlah, susţine că Maia Sandu, contracandidata sa, ar fi dat ordin poliţiei să îi îngrădească accesul în satul Naslavcea, unde urma să ajungă astăzi. Acuzaţiile au fost respinse atât de oamenii legii, cât şi de Maia Sandu.

ZFR

Astăzi, la ora 11:00, în satul Naslavcea, raionul Ocniţa, candidata independentă Irina Vlah urma să-şi prezinte programul electoral pentru alegerile prezidenţiale din 20 octombrie. Aceasta a scris, însă, pe o reţea socială că poliția i-a îngrădit accesul în localitate.

IRINA VLAH candidat independent la alegerile prezidenţiale: Poliţia a blocat drumul şi nu ne permite să mergem acolo. Eu am devenit unicul candidat căruia puterea încearcă să îi împiedice accesul. Vreau să mă adresez celor care au pus la cale această provocare. Maia (n.r. Sandu), acesta este sfârşitul tău pentru că ţie îţi este frică. Nu ai reuşit să fii preşedintele tuturor.

Într-o declaraţie pentru TVR MOLDOVA, Adriana Vlas, purtătoarea de cuvânt a candidatului Maia Sandu, a calificat acuzaţiile aduse de Vlah drept aberaţii. Incidentul a fost comentat şi de la poliţie, care spune că acuzaţiile sunt nefondate, manipulatorii și denigratoare.

REACŢIA POLIŢIEI REPUBLICII MOLDOVA: Îndemnăm concurentul electoral să-și argumenteze acuzațiile, cel puțin, prin publicarea unor secvențe video sau fotografii cu polițistul care se pretinde că "ar fi îngrădit desfășurarea evenimentului". Solicităm actorilor politici să nu folosească nejustificat imaginea poliției, să nu implice polițiștii în acțiuni politice și să nu denigreze instituția noastră pentru a obține dividende electorale.

Cu referire la acest caz, poliţia de frontieră informează că accesul în zona de frontieră este permis doar cu un aviz prealabil, iar persoanele care nu au viză de domiciliu în regiune trebuie să obțină un permis de acces.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter