Sport

"Chişinău Maraton 2024", ediție aniversară. Peste şapte mii de alergători şi-au dat întâlnire astăzi în PMAN

"Chişinău Maraton 2024", ediție aniversară. Peste şapte mii de alergători şi-au dat întâlnire astăzi în PMAN

Peste şapte mii de alergători şi-au dat întâlnire astăzi la cea mai mare competiţie sportivă din Republica Moldova "Chişinău Maraton 2024". Cea dea X-a ediţie, una aniversară, a adunat sportivi de performanţă, amatori, copii, dar şi persoane cu necesităţi speciale. În premieră, în acest an, la linia de start s-au aliniat şi pasionaţii de role.

ZFR

Piaţa Marii Adunări Naţionale s-a transformat astăzi într-un orăşel sportiv. Sute de oameni au venit la cea mai spectaculoasă competiţie de alergare din Republica Moldova, unde au avut de ales între distanţe de 5, 10, 21 sau 42 de km.

ALEXANDRU LEAHU jurnalist TVR MOLDOVA: Urmează să alerg un semi-maraton, distanţă – 21 km. Am un obiectiv bine definit, m-am pregătit mult.

"Am ales distanţa de 10 km, suntem împreună cu prietenii, ducem un mod sănătos de viaţă.

"Am de parcurs distanţa de 10 km, îmi place sportul şi să îmi menţin o formă fizică. Am ieşit de 2-3 ori pe săptămâna la Valea Morilor şi ne-am pregătit din primăvară de acest maraton. -Cu cine aţi venit astăzi? Cu soţia şi prietenul."

Participanţii ne-au spus că proba sportivă este şi un bun prilej de a evada din cotidianul aglomerat. Curioşi au fost şi turiştii străini care au intrat în competiţie.

ZFR

"Noi călătorim în toată lumea şi vizităm ţări... -Ce distanţă o să parcurgeţi? 42 de km. Mereu parcurg la maratoane această distanţă."

"Îţi oferă aşa o doză de energie, sunt binevenite, oamenii se mai descătuşează. Noi suntem atât de stresaţi zilnic la muncă, probleme personale şi cred că acest maraton e o degajare."

La linia de start s-au aliniat şi persoanele cu necesităţi speciale. Printre ele şi Felicia care a venit la cursă împreună cu însoţitoarea sa.

În premieră, în acest an, la linia de start s-au aliniat şi sportivii pasionaţi de role.

Cei mici au avut parte de o cursă specială. Vădit emoţionaţii, micuţii au spus că s-au pregătit intens pentru această probă sportivă.

"Este primul meu maraton şi am dorit să participăm împreună cu mama pentru experienţă. -Ce distanţă ai ales să parcurgi? Un kilometru." Competiţia sportivă s-a lăsat şi cu emoţii pentru unii. După ce a alergat 10 kilometri, un tânăr şi-a cerut în căsătorie aleasa inimii. Aflat la a X-a ediţie, maratonul promovează un mod sănătos de viaţă şi spiritul civic.

TVR MOLDOVA este partenerul media al evenimentului.

MAXIM ZORCHIN director, Chişinău Maraton: E un număr record pentru noi pentru că avem participanţi care vor alerge 5, 10, 21, 42 km, avem participanţi cu necesităţile speciale care vor alerga. Este a X-a ediţie, ne aflăm în PMAN, sunt peste 7 mi de alergători.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter