Politic

Octavian Țîcu s-a lansat astăzi în campania electorală

Octavian Țîcu s-a lansat astăzi în campania electorală

Candidatul Blocului "Împreună" la funcția de președinte, Octavian Țîcu, s-a lansat astăzi în campania electorală. Programul său se bazează pe patru angajamente politice.

ZFR

OCTAVIAN ŢÎCU candidatul Blocului "Împreună" la alegerile prezidenţiale: Noi vrem împreună să facem justiţie şi dreptate. Noi dorim să oprim cu orice preţ revenirea forţelor putiniste şi oligarhice, finanţate din Federaţia Rusă prin pedepsirea politicienilor corupţi, şi a celor care beneficiază de finanţare ilegală în campania electorală şi în destabilizarea Republicii Moldova.

Octavian Ţîcu a enumerat priorităţile sale, printre care consolidarea forţelor pro-europene şi unioniste, securizarea parcursului de integrare europeană, adoptarea accelerată a acquis-ului comunitar, dar şi reformarea justiţiei.

În contextul războiului din Ucraina, Ţîcu spune că va pleda pentru pace, securitate şi apărare, prin modernizarea armatei şi colaborarea cu institiţiile nord-atlantice.

El a mai promis elaborarea unui program naţional de dezvoltare umană pentru perioada 2025-2040, dar şi politici de creştere a economiei.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter