Economic

Premierul Dorin Recean: Integrarea europeană va aduce beneficii semnificative pentru antreprenorii din Republica Moldova

post-img
eveniment

Majoritatea antreprenorilor din Republica Moldova consideră integrarea europeană drept un factor ce va aduce beneficii semnificative pentru companiile pe care le conduc, a declarat prim-ministrul Dorin Recean. Aceasta este una dintre concluziile „Barometrului antreprenorilor care construiesc viitorul Republicii Moldova”, realizat de Asociația Parteneriate pentru Noua Economie.

Guvernul va continua să sprijine antreprenoriatul, să încurajeaze inovația, să reducă birocrația și să faciliteze accesul la finanțare pentru IMM-uri. De asemenea, premierul Recean a menționat că datele din barometru vor ajuta la ajustarea politicilor economice pentru a dezvolta un mediu de afaceri mai competitiv.

În context, prezentarea recentă a ratingului țării de către Fitch demonstrează că Moldova devine tot mai atractivă pentru investitori. Prin eforturi comune, consolidăm un mediu de afaceri puternic, care va aduce locuri de muncă bine plătite și beneficii pentru toți cetățenii.

Fitch a ridicat ratingul de țară al R. Moldova la B+ cu perspectivă stabilă

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter