Sci-Tech

Deşi vara a trecut, oamenii mai pot profită de vremea frumoasă. Care sunt destinaţiile preferate din această perioadă ale basarabenilor

Deşi vara a trecut, oamenii mai pot profită de vremea frumoasă. Care sunt destinaţiile preferate din această perioadă ale basarabenilor

Vremea bună și sfârşitul sezonului estival favorizează in această perioada o scădere a preţurilor la biletele de vacanţe. Destinaţiile preferate ale basarabenilor în această toamnă râmân Turcia şi Egiptul. Au inceput și rezervarile pentru sărbătorile de iarnă iar destinaţia exotică de mare interes este ţara lui Moş Crăciun.

ZFR

Agenţiile de turism înregistrează o creştere cu aproape 10 la sută a cererilor de pachete turistice. Scăderea preţurilor îi încurajează pe basarabeni să îşi facă bagajele pentru călătorii..

MATEI SANDU manager, agenţie de turism: Cea mai solicitată destinaţie ar fi Egiptul pentru că sunt preţuri accesebile, preţul de pornire este de 400 de euro per persoană. Apoi urmează destinaţiile exotice: Dubai, Maldive, Seychelles, Thailanda, Indonezia. Destinaţii mai noi ar fi croazierele, în acest an atestăm foarte multe cereri.

În cazul destinţiilor exotice, turiştii ar putea scoate din buzunar şi peste o mie de euro. Dar pe lângă pachetele turistice complete, unii aleg vacante de câteva zile. Turismul medical este și el la mare cautare.

VICTORIA SOLTAN administrator, agenţie de turism: Spre uimirea noastră, nu numai city break-urile sunt solicitate dar şi: vrem la mare 3 - 4 zile, adică se optează şi pentru un weekend, lunii fiind returul în ţară.

Rămân în top statiunile balneoclimaterice din România, Italia sau Turcia, cu servicii de sănătate inedite, de la detoxifieri până la tratamente complexe.

ZFR

Este o creștere și a cererii pentru excursii studenţeşti iar destinaţia preferată rămâne România. Sunt tot mai solicitate şi pachetele turistice pentru sărbătorile de iarnă. Ţara lui Moş Crăciun, o destinaţie cu zbor direct din Chişinău, a stârnit curiozitatea multor turişti în acest an.

VICTORIA SOLTAN administrator, agenţie de turism: Anul acesta avem o destinaţie nouă, în ţara lui Moş Crăciun, în data de 25 şi 30 decembrie, zbor direct în Laponia. Este îmbucărător faptul că sunt solicitări pentru această destinaţie. De la 1 200 – 1 500 euro per persoană pentru că e exact perioada sărbătorilor.

Potrivit Biroului Naţional de Statistică, în perioada ianuarie-iunie 2024 a crescut cu aproape 20% numărul de turiști care au plecat în străinătate prin intermediul agențiilor de turism și s-a ajuns la peste 141 de mii de persoane.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter