Actualitate

Profesorul Radu Carp explică de ce Rusia nu va folosi niciodată arma nucleară

Profesorul Radu Carp explică de ce Rusia nu va folosi niciodată arma nucleară

Federația Rusă amenință cu arma nucleară doar pentru a speria Occidentul. De această părere este profesorul de științe politice de la Univesritatea București Radu Carp. Opinia a fost exprimată în cadrul emisiunii „Impact Global” de la TVR MOLDOVA.

ZFR

„Federația Rusă nu va folosi niciodată o armă nucleară în nici un conflict, nici în cel din Ucraina nici în alte conflicte. Armele nucleare nu sunt făcute pentru a fi folosite ci pentru a-i descuraja pe adversari, ori această descurajare nu mai era autentică în momentul în care au fost peste 60 de amenințări cu utilizarea acesteia. Vladimir Putin a devenit conștien de acest fapt și a vrut să spună, iată facem și ceva concret, regândim această doctrină nucleară, astfel ca armele nucleare tactice să poată fi folosite pe câmpul de luptă”, a declarat Radu Carp.

Profesorul Universității din București consideră că prin această retorică, Putin ar vrea să amenințe țările care ar putea permite Ucrainei să folosească armele occidentale pentru a lovi în interiorul Federației Ruse.

„Înțeleg că se dorește aducerea unor modificări care să permită folosirea acestor arme împotriva unor țări care ar permite țintirea teritoriului Federației Ruse de către Ucraina. Cred că se dorește menținerea pe agendă a subiectului și nici măcar o modificare de subsatanță a acestei doctrine”, a adăugat Carp.

Emisiunea integrală poate fi urmărită mai jos:

author-img_1