Recomandări

Obiectiv Comun: Universitatea pentru vârsta a treia

post-img
Obiectiv Comun
Sursa foto: TVR MOLDOVA

Mâine, 1 octombrie, celebrăm Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice. Odată ce suntem în „Deceniul îmbătrânirii sănătoase 2021-2030”, anunțat de ONU, ţinem focusul pe asigurarea bunăstării și echilibrului interior și exterior în viața socială. O componentă importantă este şi dreptul la educaţie. În Republica Moldova, sunt peste 590 de mii de persoane cu vârsta de peste 60 de ani. Conform Studiului ,,Generaţii şi Gen", doar 2% dintre aceștia sunt implicaţi în activităţi de studiu, sub media Uniunii Europene care este de 4,5%. Unul dintre programele care asigură dreptul la studii pentru persoanele de vârsta a treia este ,,Universitatea pentru vârsta a treia". Proiectul are scopul de a promova o îmbătrânire activă. Despre educație şi îmbătrânirea activă discutăm la Obiectiv Comun.

Invitaţii ediţiei sunt:  GALINA RUSU - secretară de stat Ministerul Educaţiei şi Cercetării; TATIANA TURCHINĂ - şef Centrul de Resurse pentru Formare Continuă USM; SOFIA MIHAILICENCO - absolventă Universitatea pentru vârsta a treia; VALERIANA PETCU - prorector pentru activitate didactică Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Cahul.

Realizator – Elena Guţu, producător – Ana Iacub. 

Emisiunea Obiectiv Comun este difuzată de luni până vineri, începând cu ora 17.00, şi poate fi urmărită pe TVR MOLDOVA, dar şi online pe pagina de Facebook.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter