Justiție

O nouă ședință de judecată în dosarul finanțării ilegale a Partidului Șor

O nouă ședință de judecată în dosarul finanțării ilegale a Partidului Șor

Evghenia Guţul şi-a adus din nou azi susținătorii în faţa Judecătoriei Chişinău. Ea și o secretară a fostului partid politic "Şor" sunt învinuite de acceptarea finanţării ilegale a partidului din partea unui grup criminal organizat și riscă până la 7 ani de închisoare. Azi a fost audiat un martor care a oferit servicii de catering pentru reprezentanţii fostului Partid Politic.

ZFR

„-V-am spus, n-am ce ascunde. De atâtea ori am răspuns la întrebări. Am livrat mâncare la persoanele care au fost din Partidul Şor, fără ca noi să ştim.

-Cât timp aţi livrat? 

- Cât timp au fost alegerile, trei săptămâni. O lună”.

Martorul susține că nu o cunoaşte personal pe Evghenia Guţul, dar recunoaște că a livrat contra cost aproape 60 de porţii de mâncare zilnic unor indivizi din fostul partid sor. Ba spune că li s-au oferit şi pliante cu fostul Partid Politic Şor pentru a le pune in pachetele cu hrană.

EVGHENIA GUŢUL, başcanul UTA Găgăuzia:  Voi foarte bine ştiţi că au avut loc, cred eu, mai bine de 10 şedinţe de judecată. Eu nu cunosc niciun martor din care s-au prezentat. Nici ei nu mă cunosc pe mine. Este un dosar penal care pur şi simplu e fabricat. Iar eu de la bun început am zis că nu este niciun viitor la acest dosar. Noi suntem obligaţi să venim şi ne vom prezenta.

Procurorii susțin că sunt suficiente probe care demonstrează vinovăţia persoanelor învinuite. Din aprilie şi până acum, procesul a fost întrerupt de mai multe ori la cererea avocaţilor. Fie pentru că bașcanul nu știe limba română, fie pentru că documentele nu erau traduse în limba rusă.

author-img_1

Lidia Gorka

Reporter