Politic

Alexandr Stoianoglo, candidatul PSRM la prezidențiale, s-a lansat în campania electorală

Alexandr Stoianoglo, candidatul PSRM la prezidențiale, s-a lansat în campania electorală

Alexandr Stoianolgo, candidatul Partidului Socialiştilor din Republica Moldova la funcţia de preşedinte, s-a lansat astăzi în campania electorală, în centrul Chişinăului, însoţit de membrii formaţiunii.

ZFR

 ALEXANDR STOIANOGLO, candidat PSRM la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova: „Ştiu că nu vă voi dezamăgi.Toată viaţa mea, experienţa mea profesională demonstrează că a fi onest, consecvent şi principial este mult mai convenabil decât a fi un ticălos şi escroc. Am lucrat în procuratura în diferite funcţii, am fost deputat şi vicepreşedintele Parlamentului, procuror general al ţării. Aceste principii ale mele mi-au rămas ca punct de reper. "

Stoianoglo, în vârstă de 57 de ani, a declarat de la tribuna din scuarul metropolitan că va lupta pentru dreptate şi combaterea celor mai grave probleme din ţară. El a fost suspendat în 2021 din funcţia de procuror general, când CSP a permis ca să fie cercetat penal pentru abuz în serviciu, corupere pasivă, fals în declarații și depășirea atribuțiilor de serviciu. Apoi a fost demis de preşedintele Maia Sandu, după ce o comisie specială i-a evaluat performanțele și i-a dat calificativul "nesatisfăcător".

author-img_1

Lidia Gorka

Reporter