Actualitate

Astăzi începe campania electorală pentru funcția de președinte și pentru referendum

Astăzi începe campania electorală pentru funcția de președinte și pentru referendum

Astăzi începe campania electorală pentru funcţia de preşedinte al Republicii Moldova şi pentru referendum și este şi ultima zi de depunere a documentelor. În perioada campaniei este interzisă publicitatea politică şi este permisă doar cea electorală pentru candidaţii înregistraţi de Comisia Electorală Centrală.

ZFR

În perioada campaniei electorale, candidaţilor li se interzice utilizarea bunurilor publice, participarea la lansarea proiectelor de infrastuctură sau a achiziţiilor. De asemenea, aceştia nu vor putea organiza concerte sau alte evenimente cu implicarea artiştilor sau în scop de promovare politică.

MIRCEA CATÎRĂU, membru CEC: Noi membrii Comisiei îndemnăm toate partidele politice şi toţi candidaţii să promoveze o campanie corectă bazată pe idei şi propuneri constructive pentru viitorul ţării noastre.

TATIANA BARBUROŞ, membru al CEC: Respectarea regulilor electorale este esenţială pentru o democraţie sănătoasă. Să arătăm tuturor că suntem pregătiţi pentru o campanie corectă şi transparentă.

Până la încheierea campaniei electorale, concurenţii electorali pot organiza întâlniri cu alegătorii, iar autorităţile sunt obligate să asigure desfăşurarea întâlnirilor. Comisia electorală îndeamnă cetățenii să raporteze actele de corupţie.

PAVEL POSTICA, membru CEC: Rog furnizorii de servicii media, jurnaliştii de investigaţii şi observatorii să analizeze şi să raporteze corect toate cazurile de finanţare ilegală a campaniei electorale, doar împreună cu voi şi cu fiecare alegător onest putem preveni, combate şi sancţiona aceste vici are procesului electoral

Până astăzi, CEC a înregistrat patru candidați la funcția de președinte al Republicii Moldova. Alte opt dosare se află în examinare. Au fost înregistraţi și zece participanți la referendum, alte şapte dosare se află în examinare. Participanții la referendum vor începe campania electorală la data înregistrării.

ANGELICA CARAMAN, preşedinte CEC: Să ne unim în corectitudine, respect şi implicare. Indiferent de convingeri să păstrăm o atitudine onestă. Votul fiecăruia din noi este viitorul nostru.

author-img_1

Lidia Gorka

Reporter