Justiție

Cazul primarului de Boldurești, Nicanor Ciochină: Procurorul și avocatul victimei consideră că martorii sunt influențați

Cazul primarului de Boldurești, Nicanor Ciochină: Procurorul și avocatul victimei consideră că martorii sunt influențați

Primarul din satul Boldureşti, Nicanor Ciochină, judecat pentru comiterea accident rutier soldat cu moartea unui adolescent şi fugă de la locul faptei a ajuns din nou in fața magistraților. Procesul s-a amânat pentru că martorii citați nu s-au prezentat. Procurorul de caz şi avocatul familiei victimei consideră că martorii sunt influenţaţi de învinuit. Acesta a fost eliberat de după gratii săptămâna trecută şi plasat în arest la domiciliu.

ZFR

 „- Domnule Ciochină, de ce aţi declarat că acel copil s-ar fi aruncat intenţionat în faţa maşinii? Cum pledaţi dumneavoastră? Ce probleme de sănătate aveţi? De ce nu doriţi să răspundeţi la întrebările noastre?

 - Că spuneţi doar minciuni şi la comandă.”

 Acestea au fost primele comentarii făcute pentru presă de către Nicanor Ciochină. La toate şedinţele de până acum, acesta a refuzat să facă declaraţii. Avocaţii au încercat să aducă argumente că Nicanor Ciochină este nevinovat.

„- Nu este corect să formulaţi întrebările în felul ăsta. De parcă el a fost în seara aceea şi ar fi tamponat copiii. 

- De asta şi îl întrebăm. Dacă nu dumnealui, atunci cine a fost la volan? 

-Trebuie să stabilească organul de urmărire penală. În general, nu cine la volan, dar ce mijloc de transport a tamponat copilul acela. 

ZFR

- Păi este învinuit dumnealui de producerea unui accident rutier. 

- Poate să fie învinuit, dar asta nu înseamnă că-i vinovat. Că el ar fi fost persoana care a tamponat acel copil. 

- Dar unde eraţi în acea seară, domnule Ciochină?”

RAISA CIUREL, mama victimei: Nu şi-a cerut nici iertare, nici nu ştiu dacă m-a privit în ochi ca să vadă suferinţa prin care trecem de şapte luni de zile. Ieri, fiul meu a împlinit şapte luni de când e decedat.

Şedinţa de judecată a fost întreruptă pentru că martorii nu au venit în faţa instanţei. Procurorii şi avocaţii victimei cred că ar fi influenţaţi de către Nicanor Ciochină, cel care a fost eliberat de după gratii şi plasat în arest la domiciliu.

DUMITRU TOMIŢA, procuror de caz: Eu cred că neprezentarea lor, în ultimul moment, unul dintre ei a sunat şi o spus că nu va fi prezent. Al doilea - motivele eu nu cunosc. Asta cred că este rezultatul influenţării asupra acestor martori din partea inculpatului.

DORIN PODLISNIC, avocatul victimei: Până acum martorii s-au prezentat. După eliberarea din arest, printr-un miracol, minune, doi martori, înţeleg că unul poate are ceva intervenit, dar doi martori nu se prezintă la şedinţă, asta nouă despre ceva ne spune. 


Primarul Nicanor Ciochină este învinuit că, în seara de 19 februarie, a accidentat mortal un copil de 14 ani, în satul Boldureşti şi a fugit de la faţa locului. El a încercat să ascundă urmele accidentului și s-a eschivat de la urmărirea penală. Primarul riscă până la 7 ani de închisoare. În acest caz este cercetat și un medic stomatolog din Nisporeni care l-ar fi ajutat pe primar să ascundă probele. El este cercetat în stare de libertate şi nu işi recunoaşte vina.

author-img_1

Lidia Gorka

Reporter