Covid-19

Măsuri speciale în spitalele din Beijing, după ce a crescut numărul de infectări cu SARS-CoV-2

post-img
China
Sursa foto: imagine simbol

China se confruntă cu o creștere a numărului de infectări cu Covid-19, la doar câteva zile de la renunțarea la politica zero Covid. Dacă până acum străzile păreau pustii din cauza carantinei obligatorii, acum oamenii evită să iasă în public, de teama infectării, relatează agențiile de presă. Răspândirea virusului a afectat și industria din marile orașe, mulți muncitori fiind obligați să își ia concedii medicale, relatează știriletvr.ro.

China se pregătește pentru cel puțin trei valuri de infectări cu Covid, în următoarele luni, potrivit autorităților medicale de la Beijing.

Deși autoritățile au decis să relaxeze măsurile sanitare, oamenii preferă acum să stea acasă.


Un semn că situația este gravă este acela că serviciile funerare abia fac față solicitărilor.

Pe lângă probleme legate de infecția cu SARS-CoV -2, mai apar și numeroase cazuri de gripă sezonieră.

Numărul de clinici specializate a crescut de la 94 la 1.263, între care şi 303 de spitale, pentru a eficientiza accesul pacienţilor cu febră.

De asemenea, oficialitățile medicale au declanșat o campanie de vaccinare a persoanelor în vârstă. Cadrele medicale merg din ușă în ușă și se asigură că persoanele vulnerabile sunt protejate.

Oficial, rata de vaccinare anti covid este de peste 90 la sută, însă când vine vorba de doza booster pentru cei vârstnici, datele arată doar 57 la sută.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter