Extern

VIDEO. Soldații ucraineni au luat cu asalt și aruncat în aer o clădire din Torețk folosită de ruși ca post avansat de luptă

post-img
Asalt ucrainean în Torețk

Soldații ucraineni au aruncat în aer un bloc din Torețk, regiunea Donețk, pe care rușii îl foloseau ca post avansat într-o zonă disputată a orașului. Ucrainenii au trimis o mică unitate cu două vehicule din care au ținut clădirea sub foc continuu, în vreme ce camarazii lor au montat explozivii la interior.

 

Soldații Brigăzii Liut au luat cu asalt o clădire din Torețk și au aruncat-o în aer pentru a împiedica înaintarea trupelor ruse în oraș, scrie Digi24.

Batalionul Enea, care face parte din brigada de asalt a Poliției Naționale a Ucrainei, a desfășurat o operațiune de capturare a unei clădiri importante din punct de vedere tactic într-o parte necontrolată a orașului, care era valoroasă pentru unitățile avansate ale armatei ruse, scrie publicația ucraineană Militarnyi.

Soldații s-au deplasat cu două vehicule blindate și au pătruns în clădirea cu cinci etaje, luând-o cu asalt și punând explozivi.

Apoi s-au retras în siguranță la mașini și au detonat încărcăturile explozive montate la mai multe ibtrări.

Clădirea, care este situată în centrul orașului Torețk, unde se află o structură urbană densă, de-a lungul căreia au loc lupte urbane grele, a colapsat, după cum se vede în imaginile postate pe rețelele sociale.

Publicația citată mai menționează că soldații unităților speciale ale Poliției Naționale controlează un blocul care se află la 200-300 de metri de clădirea cu cinci etaje distrusă, atât de aproape se dau luptele.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter