Actualitate

Ambasada României la Chișinău, despre detașarea celor 19 militari la EUFOR ALTHEA: Cooperăm pentru pace și securitate în Europa

post-img
militari detașați la EUFOR ALTHEA


Ambasadorul României în Republica Moldova, Excelența Sa Cristian-Leon Țurcanu, împreună cu Atașatul Român al Apărării, col. Ciprian Efimov, au participat la ceremonia de militară de detașare a contingentului R. Moldova în cadrul “EUFOR ALTHEA”, găzduită de Ministerul Apărării al Republicii Moldova. La eveniment a participat și PS Antonie de la Episcopia de Bălți din cadrul Mitropoliei Basarabiei.

„Cooperăm pentru pace și securitate în Europa. (...) Militarii R. Moldova vor participa la misiune în componența contingentului din România”, spune Ambasadorul României la Chișinău.

„Nevoia de securitate este o realitate pentru toate statele, mai mari sau mai mici, mai vechi sau mai noi. Împreună vom găsi mereu soluții, mai ales că Europa este, înainte de toate, un proiect de pace, libertate și prosperitate, în care voința fiecărei națiuni este respectată”, se spune într-un comunicat al Ambasadei României în Republica Moldova. 

Amintim, Armata Națională a detașat astăzi primul contingent, format din 19 militari profesioniști, în operația Uniunii Europene EUFOR ALTHEA din Bosnia și Herțegovina. Anatolie Nosatîi a declarat că EUFOR ALTHEA este prima operație a UE la care Republica Moldova contribuie cu un contingent de militari instruiți conform standardelor internaționale.

author-img_1

Lidia Gorka

Reporter