Actualitate

Vadul lui Vodă: Un minor a fost surprins băut la volan. „Am furat mașina lui tata”

Vadul lui Vodă: Un minor a fost surprins băut la volan. „Am furat mașina lui tata”

A consumat băuturi alcoolice, a furat mașina tatălui și a pornit la plimbare. Vorbim despre un minor de 17 ani, din localitatea Vadul lui Vodă. Prins de poliţie şi supus testării alcooscopice s-a dovedit că băiatul avea un nivel de alcool în aerul expirat de aproape cinci ori mai mare dacât maximul permis de lege pentru şoferi.

ZFR


- Dă cheia de la mașină!
- Nu trebuie să filmați.
- Dă-te jos din mașină că ești beat!

Incidentul a avut loc în weekend, pe drumul R-5, între localitățile Budești şi Vadul lui Vodă. După miezul nopții, un echipaj de patrulare a fost chemat să oprească un automobilul care se deplasa haotic pe şosea. La volanul mașinii se afla un tânăr de 17 ani. Testul alcooscopic a arătat că minorul avea 0.69 mg/l în aerul expirat.

- Cât arată?
– 0,69. Eu încă n-am 18 ani.
– Nu aveți 18 ani? De ce v-ați urcat beat la volan?
- Fiindcă am furat mașina lui tata.

Băiatul a fost dus la Inspectoratul de Poliţie, pentru continuarea cercetărilor. Un alt incident a avut loc în raionul Florești. În apropierea satului Cuhureștii de Jos, polițiștii au observat o maşină care se deplasa haotic pe drum. La volan se afla un bărbat de 43 de ani. A fost testat alcoolscopic, iar rezultatul a arătat o concentrație de 0,71 mg/l vapori de alcool în aerul expirat. 

Șoferul a fost reținut pentru 72 de ore şi riscă o amendă de până la 125.000 de lei sau închisoare de la 1 la 3 ani, în ambele cazuri cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport. De la începutul anului, pe drumurile naţionale s-au produs 235 de accidente rutiere din cauza şoferilor care au urcat băuţi la volan. 11 persoane au murit, iar alte 136 au fost rănite.

author-img_1

Lidia Gorka

Reporter