Actualitate

Igor Munteanu acuză că scoaterea sa din cursa electorală este o „comandă politică”

Igor Munteanu acuză că scoaterea sa din cursa electorală este o „comandă politică”

Igor Munteanu, preşedintele Partidului Coaliţia pentru Unitate şi Bunăstare, scos ieri din cursa electorală pentru nereguli în listele de subscripţie, acuză CEC de comandă politică. Într-o conferinţă de presă, Munteanu a declarat că membrii Comisiei Electorale au acţionat la ordinul Partidului Acţiune şi Solidaritate. Ambele instituţii, dezmint acuzaţiile.

ZFR


IGOR MUNTEANU preşedinte Partidul "Coaliţia pentru Unitate şi Bunăstare": "Calific decizia de ieri a CEC drept o execuţie publică pentru un candidat incomod puterii. Decizia CEC este dezamăgitoare, dar nu surprinzătoare. Ea confirmă doar zvonurile care circulau în ajun despre faptul că puterea actuală, guvernarea PAS, va urmări să se răzbune pe Coaliţia pentru Unitate și Bunăstare pentru poziţiile pe care le-am manifestat luni de zile, atunci când am ţinut sub monitorizare continuă acţiunile și eşecurile actualei guvernări.”

Potrivit lui Igor Munteanu, membrii grupului de iniţiativă au colectat peste 17 mii de semnături iar CEC a invalidat aproape trei mii. În replică, Comisia Electorală Centrală respinge acuzaţiile.

RODICA SÎRBU purtător de cuvânt al Comisiei Electorale Centrale:  "CEC nu comenteaza declaratii politice. În activitatea sa de organizare și desfășurare a alegerilor Instituția se conduce strict de prevederile legale. Toate argumentele și motivele care au stat la baza deciziei de a respinge cererea de înregistrare în cursa electorală a respectivului candidat desemnat se regasesc în hotărârea aprobată de membrii Comisiei."

Şi purtătorul de cuvânt al PAS, Adriana Vlas, a declarat că declaraţiile lui igor Munteanu sunt, cităm "aberaţii cu scop electoral."

author-img_1

Lidia Gorka

Reporter