Actualitate

Ordinea candidaților în buletinul de vot, pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie 2024

Ordinea candidaților în buletinul de vot, pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie 2024

Modelul buletinului de vot pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie a fost aprobat. Comisia Electorală a prezentat azi și ordinea de înscriere a candidaților.

ZFR

Buletinul de vot pentru alegerile din 20 octombrie va avea lungimea de aproape 32 de centimetri, iar lățimea de 14 centimetri. Pentru primul tur, buletinul de vot se va tipări pe hârtie opacă de culoare gri afumat, iar pentru cel de al doilea tur, pe hârtie opacă de culoare albastru oțel. În cazul votului prin corespondență, buletinele de vot pentru turul I și turul II vor fi la fel.

ANGELICA CARAMAN, preşedinte, Comisia Electorala Centrală:  „Prezenta hotărâre intra în vigoare la data adoptării, se publica pe pagina oficială a Comisiei Electorale Centrale şi poate fi contestată în decurs de trei zile, fără respectarea procedurii prealabile la Curtea de Apel.”


Primul candidat in buletinul de vot va fi Alexandr Stoianoglo, propus de Partidul Socialiştilor, urmat de Maia Sandu, propusă de Partidul Acţiune şi Solidaritate. Cel de-al treilea candidat in listă este Renato Usatîi, propus de Partidul Nostru. Cu numărul 4 în buletinul de vot este Vasile Tarlev din partea formaţiunii "Pentru Viitorul Moldovei", urmat de candidatul independent, Irina Vlah.


1. Alexandr Stoianoglo, Partidul Socialiștilor;
2. Maia Sandu, Partidul Acțiune Solidaritate;
3. Renato Usatîi, Partidul Nostru;
4. Vasile Tarlev, Partidul pentru Viitorul Moldovei;
5. Irina Vlah, candidat independent.

Cel de-al şaselea candidat în buletinul de vot este Ion Chicu, înaintat de Partidul Consolidării și Dezvoltării. Andrei Năstase, candidat independent, va ocupa numărul şapte în listă iar Octavian Ţîcu, propus de Blocul electoral "Împreună" numărul 8. Candidatul independent, Victoria Furtună, va ocupa locul 9, urmată de Tudor Ulianovschi, cu numărul 10. Ultimul pe listă este candidatul independent Natalia Morari, cu numărul 11 în buletinul de vot.

6. Ion Chicu, Partidul Consolidării și Dezvoltării;
7. Andrei Năstase, candidat independent;
8. Octavian Țîcu, Blocul electoral "Împreună";
9. Victoria Furtună, candidat independent;
10. Tudor Ulianovschi, candidat independent;
11. Natalia Morari, candidat independent.

 Comisia electorală a aprobat şi modelul buletinului de vot pentru referendum. Întrebarea din buletinul de vot va fi urmată de textul proiectului de lege pentru modificarea Constituției prin care integrarea în Uniunea Europeană va fi declarată drept "obiectiv strategic al Republicii Moldova". Alegerile prezidențiale și referendumul vor avea loc pe 20 octombrie.

author-img_1

Lidia Gorka

Reporter