Social

Poliția din Strășeni anchetează un caz de viol în grup. Victima - o femeie de 30 de ani

Poliția din Strășeni anchetează un caz de viol în grup. Victima - o femeie de 30 de ani

Un incident oribil a zguduit comunitatea din satul Rădeni, raionul Străşeni. Poliţia anchetează un caz de viol în grup în care victima este o femeie de 30 de ani, mamă a doi copii. Doi indivizi sunt arestaţi preventiv iau un al treilea suspect este sub control judiciar. Vă atenţionăm, urmează detalii care vă pot afecta emoţional.

ZFR


Faptele au fost comise pe 6 septembrie, iar poliţia a fost sesizată a doua zi. Potrivit anchetatorilor, în acea zi, victima ar fi consumat alcool împreună cu cei trei suspecţi, în casa unuia dintre ei.

MIHAIL CONSTANTIN, şeful Inspectoratului de Poliţie Străşeni: Preliminar s-a constatat că într-adevăr a fost presupus un act de viol. Respectiv au fost stabiliţi pe urme fierbinţi toţi autorii la infracţiunea dată. Poliţia a reţinut trei persoane suspecte. Doi dintre ei au antecedente penale, unul pe infracţiune de droguri, altul pentru furt.

Victima are doi copii minori care acum se afla sub protectia autorităţilor publice locale.

ANGELINA UNGUREANU, jurnalist TVR MOLDOVA: Întreaga comună este șocată de tot ceea ce s-a întâmplat. Cei mai mulți dintre săteni stau cu frica in sân și evită să vorbească despre faptele celor trei presupuşi violatori.


PETRU RĂBDĂU, primar Rădeni, Străşeni: Imediat a fost creată o comisie. Victima a fost invitată în cadrul comisiei şi s-a insistat să meargă într-un centru de plasament împreună cu copiii, pentru a fi protejată. Deci, ea de mai mult de două săptămâni nu se află în comună. Nu putem să dăm nume la ce centru de plasament. Ştim doar că este în siguranţă.

Cei trei suspecţi nu colaborează cu anchetatorii, iar până acum nu au făcut declaraţii. Cazul a ajuns şi în vizorul ministerului Justiţiei.

VERONICA MIHAILOV-MORARU, ministrul Justiţiei: Ministerul Justiţiei nu are atribuţii de investigare  a acestei cauze dar voi monitoriza cu  maximă atenţie acest caz. Respectiv, am solicitat mai multe informaţii despre etapa acestui dosar, măsurile preventive aplicate.

MIHAIL CONSTANTIN, şeful Inspectoratului de Poliţie Străşeni: Poliţia monitorizează persoana dacă respectă controlul judiciar şi arestul la domiciliu. Au fost verificaţi în fiecare zi, în anumite ore. Respectiv, persoana respectă procedura.  La această etapă nu fac declaraţii. Urmează deja să vină şi expertizele. Să vină toate rezultatele de la medicina legală.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei trei bărbaţi riscă până la 15 ani de inchisoare. După mediatizarea acestui caz, mai mulţi activişti civici si organizaţii nonguvernamentale vor organiza vineri, 27 septembrie, un protest în faţa Ministerului Justiţiei prin care vor cere corectitudine în investigarea acestui caz.

author-img_1

Lidia Gorka

Reporter