Actualitate

Episcopul Marchel a făcut campanie electorală în biserică, în favoarea candidatei Victoria Furtună

Episcopul Marchel a făcut campanie electorală în biserică, în favoarea candidatei Victoria Furtună

Continuă manipulările și propaganda în bisericile subordonate Mitropoliei Moldovei. Episcopul de Bălţi şi Făleşti, Marchel, a făcut campanie electorală la soborul preoţesc de ieri de la Catedrala Eparhială a "Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena" din Bălţi. El a transmis un mesaj de susţinere a Victoriei Furtună, candidat la functia de preşedinte și mesaje anti Uniunea Europeană şi anti guvernare în faţa mai multor clerici şi enoriaşi.

ZFR

MARCHEL, episcopul de Bălţi şi Făleşti, Eparhia Bălți: Aţi privit pe ecran o femeie firavă, o creştină, o mamă duioasă şi o soţie cinstită, Victoria Furtună. Ea totuşi s-a ridicat împotriva acestora. Permiteţi-mi în numele dvs să-i mulţumim, să-i dorim la mai mult şi la mai mare.”

Arhiepiscopul Marchel și-a continuat discursul cu mesaje de ură și false acuzatii asupra valorilor europene.

MARCHEL, episcopul de Bălţi şi Făleşti: Tăcem toți, de parcă ar fi toate bune și frumoase, pe când vrăjmașul mântuirii sufletului omenesc sporește în activitatea drăcească, implementând diferite proiecte pilot, unul mai caraghios decât altul, mai distrugător, care propagă perversiuni şi mai apoi să fie impuse societăţii în calitate de valori europene, valori democratice.

Purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei, părintele Ioan Moşneguţu, a declarat că nu este la curent cu declaraţiile Arhiereului Marchel.

IOAN MOŞENGUŢU, purtător de cuvânt al Mitropoliei Moldovei: Preoţii, ierarhii trebuie să înţeleagă limpede acest lucru şi să-l îndeplinească. Nu avem binecuvântarea de a participa la anumite exerciţii politice, de a face propagandă electorală. În cazul în care unii clerici ai bisericii noastre nu respectă acest principiu atunci este regretabil.

Premierul Dorin Recean a spus clar că instituţiile ecleziastice ar trebui să se ocupe de sufletele oamenilor, nu de politică.

DORIN RECEAN, prim-ministrul Republicii Moldova: Noi ne dorim foarte mult ca biserica să se ocupe de proiecte sociale, de îngrijirea de sufletele oamenilor, cei care vor să meargă la biserică. Cu siguranţă noi nu ne dorim ca biserica să se implice în politică sau în alte lucruri decât cele  pentru care biserica este menită.

Și părintele Pavel Petrov de la Biserica "Sfântul Mina" din Bălţi a fost surprins în timp ce promova, în timpul unei predici, mesaje false anti guvernare şi anti Uniunea Europeană.

author-img_1

Lidia Gorka

Reporter