Actualitate

Candidații la funcția de președinte au început promisiunile electorale

Candidații la funcția de președinte au început promisiunile electorale

Cei mai mulţi candidaţi la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova au lansat, astăzi, o serie de promisiuni electorale, mai ales pe reţelele sociale. Unii dintre ei au publicat fotografii de la întâlnirile cu alegătorii, alţii au folosit spoturi video, plasate tot pe internet, pentru a promite reforme.

ZFR


Într-un clip de pe o reţea socială, fostul başcan al UTA Găgăuzia, Irina Vlah, candidat independent la funcţia de preşedinte, a declarat că începe o campanie denumită "Caravana Păcii".

IRINA VLAH, candidat independent la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova: „Scopul nostru este să mergem în toată Moldova pentru a discuta cu dumneavoastră garanţii pentru dezvoltarea paşnică a Moldovei. Pentru mine, ca preşedinte, aceasta va fi sarcina nr. 1. Eliminarea oricăror riscuri ca Moldova să fie atrasă în scenarii periculoase. Mă voi asigura ca cetăţenii noştri să fie în siguranţă.”

Andrei Năstase, candidat independent la președinție, promite că, dacă va fi ales, va uşura accesul agenţilor economici la zona economică liberă.

ANDREI NĂSTASE, candidat independent la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova: "Voi restabili preferințele fiscale și vamale pentru toți rezidenții ZEL, inclusiv a celor noi veniti,  voi obține uniformizarea /extinderea termenelor de funcționare a zonelor libere - 2050 sau 10 ani după aderare la UE, anularea taxei pe venit a companiilor rezidente în ZEL. Asumarea costurilor pentru crearea infrastructurii critice pentru noii rezidenți ai ZEL care creează cel puțin 100 de locuri de muncă și mai mult."

Iar Vasile Tarlev, candidatul Partidului Voinţa Poporului, a publicat pe internet fotografii cu o întâlnire electorală cu alegătorii din raionul Briceni. El a declarat că cetăţenii Republicii Moldova vor la conducere persoane competente, experimentate, fără promisiuni goale.

VASILE TARLEV, candidatul Partidului "Voinţa Poporului" la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova:  "Echipa Partidului "Viitorul Moldovei" cunoaște foarte bine toate problemele țării în general și a oamenilor în special, potențialul tuturor ramurilor economiei naționale. Vasile Tarlev are în spate experiență de prim-ministru, inginer, economist, manager, atât la nivel național, cât și la nivel internațional. Moldova are viitor dacă ne consolidăm și să aducem la guvernare patrioți și buni profesioniști, cu care vom acționa operativ și eficient pentru stoparea dezastrului și relansarea social-economică a țării noastre - Moldova."

Ion Chicu, candidatul PDCM la funcţia de preşedinte, a lansat un spot electoral în care îi îndeamnă pe alegători să voteze pentru a aduce o schimbare în Republica Moldova şi vremuri mai bune.

ION CHICU, candidat PDCM la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova: „Vor fi schimbări dacă vom vota raţional şi cu gânduri bune. Va fi bine dacă în fruntea ţării vor fi profesionişti cu dorinţa de a păstra şi dezvolta statul, cu grijă de economie, sănătate, educaţie, pensii, cu grijă de oameni. Vă rog să mai credeţi. Trebuie doar să alegem corect. Votaţi corect. Votaţi Ion Chicu."

Maia Sandu, candidatul PAS la funcţia de preşedinte, a scris pe pagina sa de socializare că a participat la un eveniment cu femei puternice și hotărâte, ambasadoare perseverente ale aderării Republicii Moldova la UE.

MAIA SANDU, candidat PAS la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova: "Familia europeană este o familie bună pentru Moldova - femeile știu asta, iar energia lor ne inspiră să nu ne oprim la jumătate de drum, să punem la adăpost țara și toate familiile Moldovei. Vreau ca toate femeile din Moldova să se simtă în siguranță, să fie libere să-și urmeze visurile și să beneficieze de servicii de calitate oriunde merg. Putem înfăptui acest deziderat odată cu aderarea la familia europeană, dar am nevoie de ajutorul fiecărei femei din Moldova. Unite, putem avea grijă de neamul nostru! SURSA: FB/Maia Sandu

Iar candidatul Partidului Socialiştilor la funcţia de preşedinte, Alexandr Stoianoglo, a postat mai multe fotografii pe Facebook de la o întâlnire cu alegătorii din satul Danu raionul Glodeni.

ALEXANDRU STOIANOGLO, candidat PSRM la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova: "Oamenii nu se limitează la observații. Ei cer soluții pentru probleme economice și sociale. Îngrijorările lor privind corectitudinea scrutinului electoral, prețul exagerat la gaz, nevoia de a păstra neutralitatea și de a proteja stabilitatea sunt evidente. M-au întrebat dacă nu mi-e frică să-mi asum povara președinției. Le-am zis că nu mi-e frică, pentru că adevărata provocare nu este greutatea funcției, ci responsabilitatea de a aduce dreptate pentru toți, consolidând societatea și asigurând un viitor sigur pentru fiecare familie din țară." 

author-img_1

Lidia Gorka

Reporter